tomaatspinaziebloemkool top

                                                                                                                                                                             facebook  linkedin  email

optiocoach optio coach
optiocoach optio coach

opties-04

 
lijn quote s

quote Door jou ben ik bewust van wat ik eet. Ik kies bewuster en voel me daardoor gezonder  meer.

lijn quote s

 
tips-01


menuiconnew00 Verantwoord met voeding bezig zijn? Neem contact met me op!
menuiconnew00 in oktober 2018 start een kookgroep op BBS aan de Aa, Den Bosch
 
 
 

 

 

 

 

Nieuws

Nieuws
 

Oktober 2018

 

Dit jaar start ik ook weer, in samenwerking met de GGD Hart voor Brabant, een kookgroep voor ouderen. Ditmaal op de BBS aan de Aa. Ook met deze kookgroep is het doel ( net als de vorige jaren) om samen een verantwoorde maaltijd te koken en samen op te eten. We zullen tijdens het koken en eten zeker bespreken wat maakt dat een maaltijd 'gezond' is. 

 

 

 

Augustus 2017

 

Ook in het najaar (oktober) van 2017 ga ik weer met ouderen samen koken en eten.

Ons doel is om een gezonde, goedkope maaltijd samen te bereiden en samen op te eten. Daarbij zullen we steeds bespreken of de maaltijd gezond is en wat maakt dat die maaltijd gezond is. Daarbij zullen we het ook hebben wat nu eigenlijk' gezond' is.

We starten een groep op BBS Zuid en een groep op BBS De Graaf.

Beide groepen worden gestart op initiatief van Divers en de GGD Hart van Brabant.

Heb je interesse om mee te koken, vraag dan informatie op bij BBS Zuid of BBS de Graaf. Of neem contact met me op.

 

 

 

 

September 2016

 

19 September 2016 start ik met een groep enthousiaste ouderen om samen te koken en eten.

Deze 'kook en ontmoet' groep is het initiatief van de GGD Hart  van Brabant, Divers en de gemeente 's-Hertogenbosch.

Naast samen koken en ontmoeten zal ik als Voedingscoach uitleggen wat ik onder gezonde en verantwoorde voeding versta.

We gaan koken in de keuken van BBS Zuid in 's-Hertogenbosch.

 

 

Op 7 oktober hoop ik met een groep enthousiaste mensen een kookgroep te starten op BBS De Graaf in 's-Hertogenbosch. Ook hier is de insteek om met elkaar te genieten van het samen koken en samen eten.

Alls Voedingscoach zal ik mijn visie op gezonde en verantwoorde voeding delen met de deelnemers.

We koken op 7 opeenvolgende vrijdagen van 11:30 - 14:00 uur. De start is op 7 oktober en in de herfstvakantie slaan we een weekje over (28 oktober).

 

 

 

 

 

Juli 2016

 

In september 2016 hoop ik weer te kunnen starten met een kookcursus voor allenstaande 50+.

Deze kookcursus wordt gegeven in samenwerking met de GGD Hart van Brabant, Divers en de Gemeenete 's-Hertogenbosch ( afdeling Sport).

 

 

April en Juli 2016

 

In april en juli heb ik twee presentaties gegeven over de nieuwe schijf van vijf. Alle aanwezigen van beide avonden vonden het erg informatief.

Ik ben enthousiast over de nieuwe schijf van vijf onder andere omdat de schijf laat zien welke voedingsmiddelen je kunt eten om e kans te verkleien op het krijgen van de meeste chronische ziektes in Nedeland ( denk aan : hart- en vaatziektes, diabetes type 2, allerlei soorten kanker).

 

Wil jij met een groep vrienden ook zo'n presentatie van mij? Neem dan contact met mij op.

Ook voor bedrijven geef ik deze presentatie.

 

 

 

Maart 2016

 

FIT & FOOD gaat weer van start op woensdagavond 11 mei 2016 bij Sportstudio Ilse, Pleinsedijk 2a, Sint-Michielsgestel.

Volg 10 x een leuke sportles naar keuze bij Sportstudio Ilse en doe mee aan de 6 wekelijkse FOOD groepsbijeenkomsten.

Wat kun je zoal bij de FOOD bijeenkomsten verwachten?

- een individuele analyse van je voeding + een advies

- hoe verander je je eetgedrag?

- wat zijn de nieuwe richtlijnen van het Voedingscentrum

- moeilijke (eet)momenten, zoals verjaardagen, feestdagen, de avonden, vakanties...

-mindful eten

 

Daarnaast krijg je tips, zowel van mij als van elkaar. Ook delen we recepten met elkaar.

 

De start van de FOOD bijeenkomsten is op woensdagvond 11 mei van 21:00 - 22:00 uur op de Pleinsedijk 2a in Sint-Michielsgestel.

Voor info kun je mailen of bellen met mij : marion@optiocoach. nl  06-44876979

 

  

januari 2016

 

KOOKCURSUSSEN

 

Ook dit jaar geeft OPT!OCOACH weer kookcursussen. Volgens planning zowel aan mensen van boven de 55 jaar als aan mensen met een verstandelijke beperking. Het doel van deze kookcurssen is om met elkaar een verantwoorde maaltijd te maken en samen op te eten. Verantwoord zowel voor de gezondheid als voor de portemonnee!!

Vorig jaar is gebleken dat de kookcursussen een groot succes zijn. Naast veel gezelligheid van het samen koken en eten, leren we veel van elkaar wat betreft onze voeding. Zowel de deelnemers als ik geven elkaar nuttige tips op het gebied van voeding en gezondheid.

Ook ruim ik tijd in om met elkaar etiketten te lezen en te bespreken waar je op kunt letten om zo'n gezond mogelijke maaltijd te kunnen samenstellen.

 

Heb je ook zin om met een groepje vrienden samen te koken en meer te weten te komen over de betekenis van voeding voor je gezondheid?  Neem dan contact op met mij.

 

 

september 2015

 

tweede succesvolle FIT & FOOD Programma gaat van start

 

In samenwerking met Sportstudio Ilse start OPT!O COACH in de week van 28 september 2015 voor de tweede keer met het FIT & FOOD programma om een gezond gewicht te krijgen en houden en je fit en energiek te voelen.

 

Wat houdt FIT & FOOD in?

FIT

Je gaat 1 x per week een uur sporten in groepsverband onder begeleiding ( totaal 7 lessen). 

In overleg bepaal je welke sprtles en op welk tijdstip je die wilt volgen. Dit kan zowel 's avonds als overdag.

 

FOOD

In 7 groepsbijeenkomsten van een uur ga je leren hoe je voldoende en gevarieerd kunt eten en toch kunt afvallen. Je leert gezonde keuzes maken.

In iedere bijeenkomst komen nieuwe onderwerpen aanbod, zoals :

- inzicht in je eetgedrag en gewoontes

- hoe kun je gewoontes veranderen

- etiketten lezen

- de schijf van vijf

- moeilijke momenten, zoals feestdagen, verjaardagen en avonden

Daarnaast deel je ervaringen met de andere groepsleden. Dit werkt heel motiverend. Ook wisselen we tips en recepten uit.

 

START FOOD: maandagochtend 28 september of vrijdagochtend 2 oktober van 10:15 - 11:15 uur, 7 weken lang (vakantie uitgezonderd)

 

 

START FIT: in de week van 28 septemeber, 7 weken lang (vakantie uitgezonderd)

 

Zowel het FIT als het FOOD  gedeelte wordt gehouden bij Sportstudio Ilse,

Pleinsedijk 2a, Sint-Michilesgestel

 

KOSTEN : € 125,00

 

 

Voor meer informatie bel of mail met OPT!O COACH, Marion Zandvoort : 06-44876979, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

of bel of mail met Sportstudio Ilse : 073 - 5517921, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 

Onregelmatige werktijden en toch een gezond voedingspatroon

 

Het werken in nachtdiensten en/of ploegendiensten maakt het soms ingewikkeld om toch een goed en verantwoord voedingspatroon te hebben. Of je hebt (nog) geen honger of je hebt geen tijd om iets klaar te maken. Of je hebt trek en dan kijken de bestelde pizza's of de zak chips je wel heel verlekkerd aan! Je eet verkeerd, te weinig of juist teveel. Dit kan allemaal klachten met zich meebrengen. Zoals vermoeidheid, darmklachten, lage weerstand.

OPT!O COACH wil je graag helpen om, ondanks de wisselende werktijden, toch regelmaat in je voeding aan te brengen. We kijken naar de momenten waarop je het beste iets kunt eten en wat je dan het beste kunt eten. Je krijgt praktische en op maat gemaakte adviezen.

 

 

 

 

Het aspergeseizoen is weer aangebroken!
 
Vanaf de tweede week in april tot en met 24 juni is traditioneel het witte goud (zoals asperges ook wel worden genoemd) weer verkrijgbaar.
 
Asperges zijn de jonge stengels die uit de wortels van de aspergeplant groeien. Zolang de stengels onder de grond blijven, is de kleur wit. Als de stengel boven de grond groeit krijgt hij een groene of paarse  kleur; de groene en paarse asperge.
 
Asperges zijn rijk aan vitamine C, vitamine B1, B2 en B11, vitamine E en vitamine K.
In vergelijking tot andere groenten bevatten de asperges relatief veel vitamine E. Naast de aanmaak van rode bloedcellen en het in stand houden van onder andere spierweefsel is vitamine E ook een antioxidant. Antioxidanten kunnen mogelijk op de langere termijn ziekten als kanker en hart- en vaatziekten voorkomen. Ook zitten er in asperges flavonoiden, die eveneens een antioxidant werking hebben.
 
Naast vitamines bevat de asperge veel mineralen zoals kalium, calcium, magnesium, wat koper, mangaan, zinken fluor.
Kortom een groente met veel inhoud! Een superfood?!
 
Onderstaande recept maak ik al jaren en wil ik graag met je delen.
 
Lauwwarme roerbak salade met asperges voor 4 personen.
500 gram witte asperges, geschild
2 el olijfolie
150 gram peultjes
3 lente-uitjes, in dunne ringen
75 gram taugé
200 gram spinazieblaadjes
1 el geroosterde seasamzaadjes
Voor de dressing:
2 el sesamolie
2 el olijfolie
3 el sinaasappelsap
Zout, peper
 
Dressing roeren van sesamolie, olijfolie, sinaasappelsap, zout en peper. Asperges in drieen snijden en in kokend water 2-3 minuten koken. Asperges laten uitlekken en droogdeppen. Olijfolie verhitten in wok of hapjespan en asperges hierin 5 minuten roerbakken. Peultjes toevoegen en ongeveer 5 minuten meebakken. Lente-ui en taugé toevoegen en alles nog 1-2 minuten bakken. Haal van het vuur en roer de dressing door de gebakken groenten. Voeg de spinazie toe en schep alles snel door elkaar. Voor het serveren sesamzaadjes erover strooien.
Lekker met grof boerenbrood of zuurdesembrood. Smakelijk eten!!

(Bron : Tip Culinair)



  

 

 
                                                                                                  bgn logo